Elbistan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizden İmplant Hizmeti
01 Ekim 2018

ELBİSTAN AĞIZ ve DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİMİZ İMPLANT HİZMETİNE BAŞLAMIŞTIR.

Ulaşılması zor olan bu sağlık hizmetinden artık Elbistanımız ve çevre ilçelerimizde yaşayan vatandaşlarımız için devletimizin desteği ile kaliteli ve uygun fiyata implant tedavi hizmeti  başlanmıştır.

DİŞ İMPLANT NEDİR ?

Diş İmplantları, eksik olan dişlerin yerine, çene kemiğine yerleştirilen titanyumdan yapılmış vidalardır. İmplantlar, küçük bir cerrahi işlemle çene kemiğine yerleştirilir. Bu işlemden sonra üç ay gibi kısa bir sürede tamamen çene kemiğine tutunur. Bu tutunma sonrası implant gerçek bir diş kökünün yerini alarak üzerine yapılacak protezi taşımaya hazır hale gelir.

İMPLANT HANGİ DURUMLARDA YAPILABİLİR?

İmplantlar; çene kemiğinde tek diş eksikliğinde, birden fazla diş eksikliğinde ve ağızda hiç diş olmadığı durumlarda uygulanmaktadır.

İMPLANT YAPILABİLMESİ İÇİN GEREKLİ KRİTERLER NELERDİR?

Çene kemiğinin yeterli kalınlıkta ve yükseklikte olduğu durumlarda implant hemen yapılabilir. Çene kemiğinin yeterli olmadığı durumlarda ise bu bölgeye çeşitli işlemler uygulanarak kemik implanta uygun hale getirilir. Hastaların operasyon sonrası ağız hijyenine dikkat etmeleri gerekmektedir.

İMPLANT İÇİN HERHANGİ BİR YAŞ SINIRLAMASI VAR MIDIR?

İmplant için üst yaş sınırlaması yoktur. Bununla birlikte büyüme ve gelişimini tamamlamamış çocuklarda ve gençlerde tercih edilmezler.

İMPLANT YERLEŞTİRİRKEN AĞRI DUYAR MIYIM?

İmplant yerleştirme işlemi lokal anestezi altında gerçekleştirildiği için ağrı hissedilmesi söz konusu değildir. Operasyon öncesi rutin olarak lokal anestezi tercih edilmesine rağmen hastanın tercihi ve hekimin uygun görmesi durumlarında genel anestezi de kullanılmaktadır. İşlemin gerçekleştirildiği ilk gün çok az bir ağrı hissedilebilir. Bu ağrı hekimin uygun gördüğü bir ağrı kesici ile rahatlıkla geçmektedir.

İMPLANT OPERASYONU SONRASI PROTEZLER NE ZAMAN HAZIR OLUR?

İmplant operasyonu sonrası implantın çene kemiğine tam bağlanması 3 ay sonra olmaktadır. Bu süreden sonra implantların üzerine protezler hemen yapılabilmektedir.

Diş İmplantı Bakımı

İmplant tedavisi sonrası hastanın doğal dişleriyle birlikte implantların temizliğine gerekli özeni göstermesi implantların ömrü açısından son derece önemlidir. İmplant sonrası ağız bakımı hekim tarafından hastaya öğretilmeli ve hasta 3 aylık periyodik kontrollere gelmelidir.

İMPLANTLARIN ÖMRÜ NE KADARDIR?

Günümüzde 30 yılı aşkın klinik takipleri yapılan implantlar bulunmaktadır. İmplant yapılan hasta ağız hijyenine özen gösterirse bu implantları uzun yıllar kullanacaktır. Diş İmplantı Nedir?

İMPLANT HANGİ DURUMLARDA YAPILABİLİR?

İMPLANT YAPILABİLMESİ İÇİN GEREKLİ KRİTERLER NELERDİR?

İMPLANT İÇİN HERHANGİ BİR YAŞ SINIRLAMASI VAR MIDIR?

İMPLANT YERLEŞTİRİRKEN AĞRI DUYAR MIYIM?

İMPLANT OPERASYONU SONRASI PROTEZLER NE ZAMAN HAZIR OLUR?

İMPLANTLAR İÇİN ÖZEL BİR BAKIM YAPILMALI MI?

İMPLANTLARIN ÖMRÜ NE KADARDIR?